Mina elever får en dator var till hösten. Då gäller det för mig att ligga steget före och hitta på lite kul saker så att de lär sig mer och gärna lite annorlunda. Min skräck är att min undervisning inte ska utvecklas utan att det blir samma, men med dator. Ingen jätterisk kanske, men det är alltid viktigt att fundera över hur undervisningen och de redskap som används ska harmoniera.

Det gäller att ha koll på vad som kan publiceras på nätet, vilka bilder och texter som får användas och samtal om internetsäkerhet kommer det att behövas många. Vad är personligt och vad är privat?

Jag tänkte låta eleverna göra ett alterego och fundera kring detta med hjälp av henne eller honom. Därför letade jag så klart efter bra sidor där man kan skapa avatarer, gärna i helfigur och gärna realistiska. Är sådärsugen på att jobba med ett gäng Barts.

En sida jag prövat är My Virtual Model och då gjort följande modell.
Verkar vara ont om män dock.
Har du några bra tips?
Kategorier: IT