Jag tycker så mycket om Anne-Marie Körlings blogg där små och stora funderingar om skola och lärande samsas med fina bilder. Jag läser ett inlägg om hur hon önskar att den första arbetsdagen i höst ska vara och tänker att hon har så rätt. Klart vi ska fira att skolan börjar igen. Inte med tårta kanske, då många av mina elever fastar, men fira borde vi göra. Speciellt med tanke på att de flesta i klassen faktiskt längtar till skolan.

Och mina kära chefer, en rejäl frukost och tid för prat vore en trevlig inledning för oss lärare. Namnskyltar har vi, trevlig presentation av alla nya kollegor och de återvändande brukar vi få. Vi gillar att applådera hos oss och brukar jublande välkomna alla. Det är trevligt. Jag får ett par nya kollegor och en nygammal. Ska bli trevligt.

Som ny får man rundvandring och koll på vaktmästare är väl det viktigaste man kan få på en ny arbetsplats. Det gäller att knyta de kontakter som är viktigast!

Dessutom får vi en nygammal chef som jag verkligen ser fram emot att arbeta med. Det känns skönt. Bra chefer är viktiga.

Och räkna skratt och leenden, visst borde vi göra det.

Jag känner på mig att det kommer att bli en grymt bra hösttermin, men vet ni, innan den startar ska jag ta det riktigt lugnt så att jag är redo när det är dags att fira att höstterminen startar.