Efter fredagens urladdning behöver jag sitta ner med eleven som blev utkörd. Vi behöver också lösa de sista detaljerna inför resan till Stockholm 30-31 maj. Det har trasslat sig med tre elever som tydligen inte får följa med. Vi har försökt lösa, men det uppkommer bara nya problem. Frustrerande,

Måndag idag. Det betyder engelska för mig. Nybörjargruppen ska gå på restaurang. Vi har arbetat med mattord och restaurangord ett bra tag nu och provet blir att göra dialoger och spela upp. Allt utifrån det de lärt sig och en meny de får av mig.

I eftermiddag är det klasskonferens och husmöte. Bra att få gå igenom eleverna med kurator och skolsköterska för att kunna lämna över vissa frågor.

Imorgon blir det en massa vokalträning och novelläsning. Jag behöver också sitta ner lite extra med de tre elever som bör nå betyg i vår, de behöver bara göra ett sista ryck med den uppgift som går ut på att läsa en bok, se filmatiseringen av densamma och sedan jämföra.

På eftermiddagen ska jag och min kollega på utbildning i Folkets Hus. Liza Greczanik ska tala om hur bloggen kan användas i undervisningen utifrån sin bok Bloggen möter undervisningen. Jag har läst den, men bara lyssnat på Liza under en kort diskussion på Bokmässan. För att klassbloggandet ska ta ny fart i höst då skolan satsar på en-till-en tar jag nu med min kollega på kurs. Ska bli grymt trevligt.

Onsdag betyder kort dag för mig. Då blir det morgonsim, en liten futtig lektion och på eftermiddagen bokjobb med min skrivarpartner. Sista kapitlen börjar ta form och vi har deadline vid midsommar. Sedan är det ”bara” lärarhandledning och allt annat kringmaterial kvar.

Torsdag betyder lång undervisningsdag, men just den här veckan kör vi en Stockholmsdag inför resan. Vad ska vi se? Vad vill de se? Vad behöver vi förbereda?

Dagen avslutas med handledning och det känns som om det behövs. Det finns mycket att prata om. Vi har en idé om att vi på språkintroduktion ska samarbete med med IA och YI för att vi inte ska bli så ensamma i vårt arbete. Vi har många roliga idéer och det kan bli hur kul som helst.

På fredag är jag föräldraledig och åker med grabbarna O på familjeutflykt med förskolans barn, föräldrar och personal. Vi drar till Lödose och muséet där. Ska bli riktigt trevligt.

Nästa vecka är jag i Stockholm mån-tis. Förhoppningsvis med alla elever. Wish me luck.

Kategorier: Information