Igår var det upprop och mitt tjugoförsta läsår inleddes. Helt galet att jag jobbat så länge. Fortfarande är det roligt att få träffa nya elever och kanske ännu roligare att återse de gamla. Innan terminen kommit igång ordentligt finns dock alltid en underliggande panik över allt som jag hade hoppats hinna innan eleverna kom, som jag (självklart) inte hann med.

Idag har jag främst hängt med våra nya ettor och lärt känna dem lite. Jag har också lärt mig allas namn, eller jag kunde dem i alla fall precis innan de gick hem idag och förhoppningsvis sitter de kvar imorgon.

Imorgon är det tvåor och treor som får min tid. Vi ska bland annat läsa en debattartikel av gymnasieläraren Paul Meyer med titeln Elever är beroende – kan inte hantera sina datorer, som publicerades i SvD 16/8. I år blir det mobiler i skåp, inte i fickor eller väskor och definitivt inte framme. Vi får se hur det landar.

På måndag är det en helt vanlig dag. Jag gillar vanliga dagar. Allt blir så mycket lättare om jag bara får följa mitt schema.

Hur har din skolstart varit?

 

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Kategorier: Lärartankar